Ons bedrijf ligt in de Utrechtse Heuvelrug. Aan de ene kant van de straat het Nationaal Park, aan de andere kant het gebied van de Kromme Rijn.

Wij nemen deel aan de landschapselementenregelingen PSAN en SAN. Naast een oude houtwal zijn er karakterestieke knotwilgen, elzenhagen en een meidoornhaag te vinden. Met het onderhoud van de houtwal (langs de Zandweg) worden we geholpen door Dorp & Natuur (afdeling Leersum/Amerongen). De Amerikaanse vogelkers overwoekerde de houtwal, en gaf inlandse boomsoorten steeds minder kans. De vogelkers is verwijderd en er is nieuwe (inheemse) aanplant neergezet. Zaailingen van de vogelkers zullen de komende 10 jaar nog verwijderd moeten worden.

De knotbomen worden 1 x per 3 jaar afgezet/ kaalgemaakt. Op die manier heeft de boom ook kans om weer te herstellen. Het hout wordt gesnipperd en wordt gebruikt in de uitloop van de kippen en voor halfverharding op het erf.

De meidoornhagen wordt jaarlijks “geschoren”.

In de uitloop van de kippen zijn in de afgelopen jaren circa 90 fruitbomen geplant (appels, peren, kersen en pruimen). Ze bieden bescherming aan de kippen tegen roofvogels, maar het levert ook een fraai gezicht op en het past in het landschap. Op heel oude foto’s was het gedeelte aan de weg ook een perenboomgaard. De hagen (meidoornhaag aan de weg en veldesdoorn bij de kippenstal) passen daar ok bij. De aangeplante wilgenstaken bij de kippenstal leveren beschutting (schaduw) op voor de kippen, maar zorgen hopelijk ook voor vermindering van wind in de wintergarten, want dat vinden de kippen maar vervelend.

Naast planten en bomen is er ook natuur in de plaats van dieren. Zwaluwen nestelen in de oudere gebouwen, maar hebben ook nestplaatsen in de nieuwe gebouwen. Een steenuil heeft haar nestplaats in de perenboom.